Slaapstoornissen Slaap en Kinderen Slaap en Ouderen Slaapmiddelen Slaap en Vrouwen Ploegendienst/Jetlag
 
 
 

Verwijzers

Wat kan je van ons als slaaptherapeuten verwachten?
Gedurende de slaaptherapie reiken we je handvatten aan waarmee je je slaap kan verbeteren. Je krijgt van ons opdrachten, tips, feedback over je voortgang en antwoorden op je vragen. We gaan je bij het uitvoeren van de opdrachten begeleiden en ondersteunen. Op die manier kunnen we je slaapprobleem hanteerbaar maken.

Wat is jouw rol daarbij?
Voor het slagen van de slaaptherapie is het noodzakelijk dat je een actieve rol inneemt. Je ondergaat de behandeling niet passief. Met onze hulp breng je de oplossing van het slaapprobleem zelf tot stand.

Van theorie naar praktijk:
Sommige opdrachten klinken in eerste instantie misschien simplistisch en recht door zee. Maar verkijk je er niet op. De sleutel tot succes is dat je niet alleen weet wat je moet doen, maar dat je het ook daadwerkelijk doet.

Pillen of therapie?
Slaappillen bestrijden slechts symptomen en kunnen zelfs negatief uitwerken op de kwaliteit van je slaap. Een slaaptherapie is daarentegen gericht op de ontrafeling van het slaapprobleem. De adviezen die je tijdens de slaaptherapie krijgt kunnen ook na afloop van de therapie helpen.

Hoe snel succes?
Wees niet ongerust wanneer je na één of twee sessies nog geen verbetering ziet. Het herstructuren van verstoorde slaap vergt inzet, maar ook wat tijd en geduld. Hoe langt het duurt voordat je beter slaapt verschilt per persoon. Soms is dat al na 1 sessie, maar soms pas na 6 sessies. Blijf volhouden! We zullen ons uiterste best doen om je te helpen met je slaapprobleem!

Waar gaan we in de consulten op in?
De slaapopdrachten zijn vooral gericht op je slaapgedrag, aspecten van je levensstijl en omgeving die de slaap kunnen beïnvloeden en gedachten die een goede slaap in de weg kunnen staan. Er komen ook ontspanningsoefeningen aan bod, tips tegen piekeren en om overdag spanning a te bouwen. Daarnaast krijg je ook wat algemene informatie over slaap.

Raadpleeg de dagboekinstructies
Hier vind je de instructies: https://client.somnio.eu/SomnioNL/SleepDiary/instructions.aspx
Hoe effectief is Somnio?
De effecten van Somnio zijn vergelijkbaar met face-to-face CGT-I. Bij de computerondersteunde internettherapie wordt het CGT-I-behandelingsprotocol compleet toegepast en strikt aangehouden. Tegelijkertijd past de slaaptherapeut de opdrachten en adviezen aan de specifieke behoeften van de patiënt aan. Alle informatie die tussen patiënt en slaaptherapeut wordt uitgewisseld is altijd raadpleegbaar op de beveiligde web-pagina.

De effecten van de Somnio Online Slaaptherapie voor insomnie zijn gepubliceerd:
NSWO artikel effecten Somnio behandeling (2006)
Presentatie effecten Somnio behandeling op Amerikaanse conferentie (2008)
NSWO presentatie effecten Somnio behandeling voor verschillende insomnie sypmtomen (2008)
Hoe kan ik een patiënt doorverwijzen?
Patiënten kunnen zich via de Somnio website direct aanmelden voor de slaaptherapie of een email sturen naar info@somnio.nl.
Hoe lang duurt de Somnio slaaptherapie?
De slaaptherapie omvat acht consulten en neemt iets meer dan acht weken in beslag. Indien patiënten willen stoppen met slaapmiddelen, dan kunnen de consulten verspreid worden over een langere periode, bijv. 16 weken. De effecten van de CGT-I zijn langdurig. Patiënten kunnen de adviezen na afloop van de behandeling zelf verder toepassen.
Waar en wanneer?
De slaaptherapie vindt plaats via internet en is wereldwijd toegankelijk. Er zijn geen wachtlijsten.
Patiëntenbrochures
Raadpleeg onze patiëntenbrochures:
Slaaptherapie voor Chronische Slapeloosheid
Slaapproblemen en Vrouwen
Slaapproblemen bij Ouderen
Meer informatie
Meer informatie is beschikbaar in onze brochures
Slaaptherapie: Brochure voor de huisarts en praktijkondersteuner
Slaaptherapie: Brochure voor psychotherapeuten

Vragen? Stuur s.v.p. een mail of bel 06-50682543.
 
 
Copyright © 2002-2018. PHI international (PHIi). All rights reserved. | Over Ons | Privacy | FAQ | Sitemap | Contact